Είναι μια από τις νοστιμότερες σαλάτες.
Σπέρνονται από Σεπτέμβριο έως Μάϊο.
Εάν θέλουμε να έχουμε καθημερινή παραγωγή σπέρνουμε διαδοχικά ανά 10-20 μέρες.
Αραιώνουμε το σπόρο σε ποταμίσια άμμο και το σπέρνουμε.
Μετά τη σπορά δεν σκεπάζουμε, αλλά κυλινδρίζουμε το έδαφος.
Ποτίζουμε ελαφρά και συχνά
το χωράφι, διότι πρέπει να είναι μονίμως βρεγμένο έως ότου να φυτρώσει.
Είναι
ευαίσθητοι στο ¨ταράτσωμα¨ ή ¨κόρα¨, οπότε δυσκολεύονται στο φύτρωμα.
Χρειαζόμαστε 12 gr/στρέμμα.
Ποικιλία σπορ/γωγής Ζουλίαμη.
Μια 3μηνη συστηματική διατροφή με βραστούς ζωχούς σε λαδολέμονο και άλλα φρούτα και λαχανικά καταπολεμάει αποτελεσματικά το ζάχαρο.