Δείτε τις προτάσεις μας στον τομέα της κτηνοτροφίας...

Προτάσεις για την κτηνοτροφία


Παραγωγή χλωρομάζας και βοσκής  
 

Μίγμα ΖΟΥΛΙΑΜΗ 1

Μονοετές μίγμα ψυχανθών και σιτηρών. Χρησιμοποιείται ως σανός  ή βοσκή. Ειδικό για αιγοπρόβατα και αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος. Ο σανός του είναι ποιοτικά άριστη τροφή. Ως βοσκή κρατάει μέχρι τον Μάϊο. Οπότε μπορεί να επακολουθήσει ένα επίσπορο υβρίδιο καλαμποκιού εφ’όσον το χωράφι είναι ποτιστικό. Δεν ξαπλώνει και δεν σαπίζει όπως οι βίκοι. Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 12 κιλά/στρέμμα.
ΣΥΝΘΕΣΗ : ΒΙΚΟΣ ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨–ΜΠΙΖΕΛΙ ¨ PISSO¨– ΤΡΙΦΥΛΛΙ – ΛΟΛΙΟ – ΣΙΤΑΡΙ – ΚΡΙΘΑΡΙ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨  – ΒΡΙΖΑ  . 
 
Μίγμα ΖΟΥΛΙΑΜΗ 11

Μονοετές μίγμα ψυχανθών και σιτηρών. Χρησιμοποιείται ως σανός  ή βοσκή. Ειδικό για πρόβατα και βοοειδή, αυξάνει την παραγωγή γάλακτος και κρεατοπαραγωγής. Παράγει ανοιχτόχρωμο ποιοτικό κρέας. Ως βοσκή κρατάει μέχρι τον Μάϊο. Οπότε μπορεί να επακολουθήσει ένα επίσπορο υβρίδιο καλαμποκιού, εφ’ όσον το χωράφι είναι ποτιστικό. Δεν ξαπλώνει δεν παγώνει και δε σαπίζει όπως οι βίκοι. Σπέρνεται για βοσκή από 1η Σεπτεμβρίου, εφ' όσον το χωράφι είναι ποτιστικό και από Οκτώβριο εφ' όσον το χωράφι είναι ξηρικό. Σπόρος 12 κιλά/στρέμμα.
ΣΥΝΘΕΣΗ : ΜΠΙΖΕΛΙ – ΒΙΚΟΣ ¨ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨–ΤΡΙΦΥΛΛΙ – ΛΟΛΙΟ – ΣΙΤΑΡΙ – ΚΡΙΘΑΡΙ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨– ΒΡΙΖΑ  .  
 
Μίγμα ΖΟΥΛΙΑΜΗ 2
 

Πολυετές μίγμα για βοοειδή & αιγοπρόβατα . Χρησιμοποιείται κυρίως σαν βοσκή αλλά και σανό. Είναι πλούσια ποιοτικά ζωοτροφή .Έχει ταχύτατη αναβλάστηση . Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 6 κιλά/στρέμμα.   -   ΣΥΝΘΕΣΗ : ΦΕΣΤΟΥΚΑ –ΝΤΑΚΤΥΛΙΣ – ΛΟΛΙΟ – ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΣΙΤΑΡΙ – ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ –ΒΡΙΖΑ – ΒΡΩΜΗ ¨ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ¨   . Τα σιτηρά παρ’ όλο που είναι μονοετή χρησιμοποιούνται για να έχουμε μεγάλη παραγωγή χλωρομάζας από τον δεύτερο   μηνά. .  


Μίγμα ΖΟΥΛΙΑΜΗ 3

Πολυετές μίγμα ειδικό για άλογα. Σπέρνεται : φθινόπωρο και άνοιξη 6 κιλά/στρέμμα.
ΣΥΝΘΕΣΗ : ΦΕΣΤΟΥΚΑ – ΠΟΑ – ΝΤΑΚΤΥΛΙΣ – ΤΡΙΦΥΛΛΑΚΙ .
 
Λόλιο πολυετές
 
2-4 ετής λειμώνας για βόσκηση ή σανό. Κατάλληλο για όλα τα εδάφη. Μέτρια αντοχή στην ξηρασία. Σπέρνεται : φθινόπωρο ή άνοιξη 5 - 6 κιλά/στρέμμα..
 
Λόλιο μονοετές

Μονοετές χορτοδοτικό για σανό. Σπέρνεται : φθινόπωρο 5 - 6 κιλά/στρέμμα.
 

Οργανώνουμε το χωράφι μόλις ελευθερωθεί από την προηγούμενη καλλιέργεια...
Με την εφαρμογή της νέας ΚΠΑ το 2006 άλλαξε και η κατευθυντήρια γραμμή της Ελληνικής Γεωργίας . Μέχρι το 2006 το κίνητρο...ΣΠΟΡΟΙ - ΥΒΡΙΔΙΑ
© 2007 Zouliamis

active³ 4.7 · © 2000 - 2007 IPS Ltd · Όροι χρήσης